Objavljen natječaj WWW vaučeri za MSP-ove

/, Novosti/Objavljen natječaj WWW vaučeri za MSP-ove

Objavljen natječaj WWW vaučeri za MSP-ove

Dana 6. srpnja 2018. godine MINGO je objavio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga WWW vaučeri za MSP-ove. Referentna oznaka: KK.03.2.1.17. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kojima će bespovratna sredstva biti dodijeljena u obliku vaučera. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se izrada i redizajn mrežnih stranica te nabava mrežnih rješenja u području e-commerce i m-commerce.

Cilj Poziva je jačanje tržišne pozicije i povećanje konkurentnosti MSP-ova poboljšanom primjenom mrežnih marketinških rješenja u svrhu poboljšanja njihove prisutnosti na tržištu te vidljivosti njihovih proizvoda i usluga, kao i podrška razvoju informacijskog društva u Republici Hrvatskoj.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 13. kolovoza 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 15.200.000,00 kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Najniži iznos potpore, odnosno najniža vrijednost vaučera iznosi 15.000,00 kuna, a najviša vrijednost vaučera je 100.000,00 kuna. Intenzitet potpore ovisi o mjestu registracije pojedinog prijavitelja te se kreće od 70% do 85% prihvatljivih troškova.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. (www.mingo.hr)

U novom natječaju, u odnosu na inicijalni prijedlog na e-savjetovanja promijenjeni su uvjeti prihvatljivosti. Novost je da su na natječaj prihvatljivi i prijavitelji koji djeluju u sektoru pravnih i računovodstvenih djelatnosti (NKD oznaka 69).

Intenzitet potpore

Za dodjelu bespovratnih sredstava prijaviteljima koji su registrirani na područjima jedinica područne (regionalne) samouprave (JP(R)S) utvrđuju se sljedeći intenziteti potpora:

  • najviše 85% prihvatljivih troškova će se financirati prihvatljivim prijaviteljima sukladno točki 2.2. ovih Uputa ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u I. skupini JP(R)S;
  • najviše 80% prihvatljivih troškova će se financirati prihvatljivim prijaviteljima sukladno točki 2.2. ovih Uputa ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u II. skupini JP(R)S;
  • najviše 75% prihvatljivih troškova financirati će se prihvatljivim prijaviteljima sukladno točki 2.2. ovih Uputa ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u III. skupini JP(R)S;
  • najviše 70% prihvatljivih troškova financirati će se prihvatljivim prijaviteljima sukladno točki 2.2. ovih Uputa ukoliko se sjedište prijavitelja nalazi u IV. skupini JP(R)S.

Sve detalje natječaja pogledajte ovdje.