Ministar Horvat dodijelio ugovore za naukovanje u obrtničkim zanimanjima vrijedne 10,5 milijuna kuna

/, Novosti/Ministar Horvat dodijelio ugovore za naukovanje u obrtničkim zanimanjima vrijedne 10,5 milijuna kuna
Uručeno gotovo 100 ugovora

Dana 25. veljače 2019. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta uručeno je gotovo 100 ugovora u sklopu projekta ”Naukovanje za obrtnička zanimanja”, od sveukupno 190 potpora koje se dodjeljuju za poticanje gospodarskih subjekata za primanje učenika na naukovanje bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije (ESF). Ovaj projekt je jedna od dvije aktivnosti koju Ministarstvo provodi već treću godinu za redom, unutar šireg projekta Poticanja obrazovanja za vezane obrte temeljene na sustavu naukovanja, čija je ukupna vrijednost 67,8 milijuna kuna.

Ugovore je uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ugovore je svim pristutnim poduzetnicima i obrtinicima uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zajedno sa svojim suradnicima, državnim tajnikom Mariom Antonićem i pomoćnicom Anom Mandac.

Iznos potpore

Iznos potpore koja se ostvaruje ovim projektom kreće se od 15 tisuća do 150 tisuća kuna, a pomoću dobivenih sredstava sufinancira se 80% iznosa za nagrade koju su gospodarski subjekti dužni isplaćivati učenicima za vrijeme provedeno na naukovanju, kao i nagrade mentoru koje se kreću do maksimalnih 75 tisuća kuna.

Remont servis, Sladojevci

Svojim projektom ”Ulaganjem za bolju budućnost” uključio se u projekt Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ”Naukovanje za obrtnička zanimanja” i naš klijent Danijel Menčik, Remont servis, Sladojevci.

 

 

 

Imate projektnu ideju? Trebate pomoć u pripremi poslovnog plana i apliciranju projekta? Javite nam se i naši stručnjaci će besplatno ocjeniti Vašu projektnu ideju.
Ispunite obrazac
Pratite me

Josip Hetrih

Direktor at HS Consulting
Rođen 10. prosinca 1992. godine u Virovitici.Redovni stručni studij Informatičkog menadžmenta na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, završio je 2014. godine te je dobitnik Zahvalnice za izniman doprinos u radu Športske udruge VŠMTI. Obrazovanje nastavlja 2015. godine kao izvanredni student diplomskog stručnog studija Menadžment malih i srednjih poduzeća na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Diplomski stručni studij završava 2017. godine s prosjekom ocjena 5,00 obranom završnog rada na temu „Privlačenje investicija u poduzetničke zone malih gradova stvaranjem preduvjeta za razvoj malih i srednjih poduzeća“. Autor je dva znanstvena rada na temu razvoja malih i srednjih poduzeća. Poslovnu karijeru započeo je 2015. godine u Gradu Slatini na mjestu stručnog suradnika za gospodarstvo i razvoj. U međuvremenu završava tri programa osposobljavanja u području pripreme i provedbe EU projekata, a 2016. godine polaže državni stručni ispit u Ministarstvu uprave. Karijeru nastavlja u Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na mjestu stručnog suradnika za pripremu i provedbu projekata sve do rujna 2017. godine kada počinje raditi u PP Orahovici kao asistent voditelja za nacionalne i EU fondove. HS Consulting je osnovao u siječnju 2018. godine. U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, nogometom i tenisom.
Josip Hetrih
Pratite me